Marko Ferk

Priznam, da se v različnih situacijah večkrat spominjam srednješolskih let, kolegov iz svojih vrst in tudi vseh vas – profesorjev. Ne vem, če smo vam v vsej tisti mladostni zanesenosti kdaj utegnili izreči iskrena hvala, pa tudi če smo, vam jo je potrebno izreči še vsaj enkrat. Zahvaljujoč vsem vam so mi v spominu ostala prelepa srednješolska leta, pa tudi Ruše, ki so včasih dajale vtis neke sive, melanholične urbanistike, so bile pogosto obsijane s soncem. Hvala vam tudi za ves trud in voljo, s katero ste nas pripravljali za (naš) nov svet…

Upam, da ste vsi v redu, zdravi in zadovoljni, da so copati še vedno v modi in da trenutni srednješolci premorejo toliko mladosti, da na to kdaj pa kdaj zakličejo: “Bolje samo v gatah kot v copatah…”

In seveda upam, da še kdaj pojete.

Sam sem po nekaj letih Španije in kasneje Srednje Amerike (Salvador – San Salvador), pristal v Braziliji (Sao Paolo in Brasilia). Zaposlen sem na tukajšnjem slovenskem veleposlaništvu, ki nerezidenčno, poleg Brazilije, pokriva še Venezuelo, Kolumbijo, Bolivijo in Ekvador.

Marko Ferk (prva klop v sredini)

(gimnazijec, generacija 1996/97)

Objavil

administrator

Na vrh