Being basketball coach to this generation of players, friends and great people is something I can be proud of for years to come! Well done!

 

Od lanskega šolskega leta smo spet bogatejši za košarkarsko ekipo. Veseli smo bili pobude Luke Voduška, da prevzame vodenje ekipe. Izkazalo se je, da ima izjemne trenerske sposobnosti, saj je navdušil fante, da res zavzeto trenirajo.

Letos v ekipi nastopajo: kapetan Nejc Petek, Tine Masilo, Anej Gerlušnik, Alen Petrovič, Vito Meznarič, Jure Vrbnjak, Simon Ekart in Žan Vražič.

Fantje so v tem šolskem letu dosegli izjemen uspeh. Uvrstili so se na zaključni turnir srednjih šol mariborske regije in v finalu osvojili tretje mesto.  Iskreno čestitamo celotni ekipi in trenerju Luki Vodušku, ki fante trenira voluntersko in z veliko žara. Veseli smo njihovih uspehov in s ponosom navijamo za njih.

Predstavljamo trenerja in njegov pogled na ekipo.

Sem Luka Vodušek, bivši dijak te šole in sem trener košarkarske ekipe. Košarka je vedno bila del te šole in je bila vedno popularna. Zato upam, da nam bo uspelo prebudit to strast. Na prvem treningu je bilo 16 fantov, ki sem jih kasneje po drugem treningu skrčil na željenih 12. Na tistih udarnih 12, ki bi lahko dosegli dober rezultat. Na prvi tekmi smo se uvrstili v naslednji krog, v drugem krogu pa nam je zmanjkalo malo športne sreče. Če smo natančni, cele 3 točke. Zato smo po tekmovanju začeli s projektom izboljšanja in nadgrajevanja igre. Trening je 1x na teden 90 minut, kar ni dovolj, vendar se časovno težko uskladimo. Delamo na splošnem izboljšanju igre, kondiciji ter mentalni pripravi. Sam sem zagovornik sistema, da more vsak igralec obvladati vse. Kadar se trenira resno, je resno, kadar se šalimo, se šalimo. Vesel bom, če bodo tudi učitelji razumevajoči in dijake kdaj pustili na ternig pri svojih urah. Konec koncev se fantje ukvarjajo s športom in ne “špricajo” pouka.

 Mnenja igralcev

Zelo sem vesel, da se lahko udeležujem treningov na šoli, saj menim, da nam bo to v prihodnje zelo pomagalo. Sicer pa bi si želel, da bi se teh treningov udeležilo večje število dijakov, saj je bila košarka na naši šoli vedno priljubljena.

 Žan Vražič

Treningi so dobro organizirani in zabavni, vendar nam primanjkuje dijakov, s katerimi bi lahko na tekmovanjih dosegli dobre rezultate. Predvsem imamo težave pri usklajevanju časa treninga, predvsem med poukom.

Tine Masilo

Na vrh