ENGLISH KLUB

Na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše že nekaj let poteka angleški klub, kjer se govori samo angleško. Vem, strašno, a ne? V resnici sploh ni. Angleški klub, ki ga vodita Amy Bordon in Nathan Detweiler, je skupina, v kateri so zbrani dijaki od prvega pa vse do četrtega letnika. Skupaj se igramo, smejimo, pogovarjamo in seveda jemo kot Američani. Amy in Nathan sta se pred nekaj leti iz Amerike preselila v Slovenijo in si tu ustvarila vsak svojo družino. Skupaj sta ustvarila tudi angleški klub na mnogih šolah, ena izmed njih je naša. Vsak teden se zberemo in poklepetamo o popularnih in najnovejših temah. Ta  teden smo dali poudarek na zmerjanju med vrstniki in si ogledali govor Nika Vujičića, ter se konec tedna udeležili krščanskega hip-hop koncerta, ki ga je organiziralo Društvo Več. Prišla je angleška pevska skupina iz Londona, ki so nam predstavili nekaj pesmi, ter povedali veliko zanimivih stvari na to temo.

Pri angleškem klubu se tudi igramo različne igre, saj si s tem širimo besedni zaklad v tujem jeziku, ali pa spoznavamo nove ljudi. Pred dvema tednoma nas je na šoli obiskala skupina The New Divide iz Amerike. Skupaj smo peli, plesali ter jih vprašali, kar nas je zanimalo. Že naslednji teden pa se nam bo na kostanjevem pikniku pridružila skupina študentov iz Amerike.

Z Američani se družimo tudi izven šole. Skupaj praznujemo praznike, kot so noč čarovnic ali božič, hodimo v kino ali pa si kino preprosto sami naredimo pri Amy doma. Enkrat letno tudi tekmujemo med seboj na tako imenovani Amazing Race (Neverjetna dirka). Na tej dirki tekmujejo ekipe v opravljanju različnih smešnih nalog, zmaga pa tisti, ki čim prej opravi vse naloge in uspešno prispe na cilj.

Ta klub ima zame velik pomen. S klubom sem se zelo razvila kot oseba, postajam vedno bolj komunikativna tako v maternem jeziku kot v angleščini. V tem klubu se vsi sprejemamo, ne glede na to, kako izgledamo, kaj rečemo in kakšna je naša angleščina. Ta klub ni samo za to, da izboljšaš svojo angleščino, njegov pomen je večji, vendar tega ne moreš ugotoviti, če ga sam ne preizkusiš.

Amy sem zastavila tri vprašanja na temo kluba.

Zanimalo me je, zakaj se je odločila za angleški klub, kaj ji ta klub pomeni in kaj je njen cilj!

Povedala mi je, da sta z Nathanom začela angleški klub zato, ker sta želela pomagati najstnikom v skupnosti in ustvarjati pogovore okoli zanimivih in aktualnih tem, ki bi nas pritegnile h govorjenju. Ta klub obema pomeni zelo veliko. Zelo uživata, ko delata s slovenskimi najstniki, izmenjavata kulturne navade in jih ob tem spodbujata govoriti angleško. Njun cilj je, da zagotavljata zabaven način učenja angleščine za dijake. Po svojih najboljših močeh se trudita pripraviti dijake do govorjenja angleščine preko igranja iger, uprizarjanja različnih prizorov in spoznavanja dijakov.

Tjaša Cmager, 3.bft

EC2 EC3 EC4 EC5 EC6 EC7 EC1

Na vrh