Razmere v Sloveniji in nasploh finančne razmere po vsem svetu so dandanes precej slabe. Ker tudi mi v dijaškem parlamentu vemo, da nekateri nimajo dovolj sredstev za osnovne potrebščine, smo tudi letos nadaljevali tradicijo in pomagali socialno ogroženim dijakom in dijakinjam. Pomagali jim bomo tudi v bodoče.

Za zbiranje sredstev smo uporabili različne načine, med njimi je tudi peko palačink za simbolično ceno, česar se po navadi razveselijo vsi dijaki, saj so palačinke odličen posladek po malici v šoli, zraven pa se še zaveš, da boš nekomu z nakupom pomagal.

V času božiča smo v sodelovanju z nekaterimi mariborskimi šolami izvedli dobrodelni Božični bazar na Glavnem trgu v Mariboru. Mimoidoči so lahko v zameno za prispevek ali kar tako, dobili kaj za pod zob ali odnesli domov izdelek dijakov določene  šole.

Skupaj tudi osveščamo dijake o njihovih pravicah in dolžnostih, rešujemo tudi druge, ne samo finančnih težav in skrbimo za dobrobit vseh dijakov, o čemer se pogovarjamo na sejah, ki jih po navadi organiziramo mesečno.

Sama menim, da dijaški parlament deluje dokaj dobro, seveda pa smo vedno odprti za nove ideje in si želimo čim več inovativnih umov v svojih krogih, da bo dijaški parlament deloval še bolje.

V bližnji prihodnosti bomo spet sodelovali s šolami iz Maribora in soorganizirali sejem srednjih šol v Mariboru, kjer bodo lahko bodoči dijaki od nas iz prve roke izvedeli čim več o šolah, za katere se zanimajo, da jim tako olajšamo odločitev.

V dijaškem parlamentu GSKŠ Ruše se bomo še naprej trudili pomagati svojim in drugim dijakom. V slogi je moč, torej če bomo držali skupaj, bomo premagali marsikatero oviro na naši poti do uspeha. Lep dijaški pozdrav.

Alja Lesar

Na vrh